Kapsayıcılık, eşitlik ve paylaşımcılığı ilke edinen bir şirket kültürüne sahip olan adidas, bu yaklaşımıyla Great Place to Work® – Best Workplaces for Women™ listesinde 3.’lük elde etti.
Sporun hayatları değiştirme gücünden ilham alan adidas, adidas Türkiye, Great Place to Work Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu en iyi işverenler listesinde yer almanın yanı sıra Best Workplaces for Women™ listesinde, 500+ çalışanı olan şirketler arasında 3.’lük derecesini kazandı.
Değerlendirme aşamasında adidas Türkiye’nin kadın çalışan/yönetici oranı, kadın çalışanları desteklemek için hayata geçirdiği eylemler ve farkındalık çalışmaları etkili oldu. adidas, eşitlikçi yaklaşımıyla çalışanlarının her birine ellerinden gelenin en iyisini yapma, tutarlı ve adil bir şekilde kendilerini geliştirme, tanınma ve tüm çabaları için ödüllendirilme fırsatı veriyor. Bu kapsamda imza attığı önemli bir atılım da kadın yöneticiler için oldu. adidas, 2021 yılında 37 olan kadınların yönetim pozisyonlarındaki oranını 2025 yılına kadar küresel boyutta 40’ın üzerine çıkartma taahhüdüyle çalışmalarını sürdürüyor.
adidas Kıdemli İnsan Kaynakları Müdürü Pınar Kayabaşı,
“Türkiye’de kadınlar için en iyi iş yerlerinden biri olduğumuzu kanıtlayan Great Place to Work® – Best Workplaces for Women™ listesinde 500+ çalışanı olan şirketler arasında 3. olduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz. Kadınların iş yerlerinde karşılaştığı tüm zorlukların bilincinde olarak dünyanın dört bir tarafındaki çalışma ortamlarımızda eşitlikçi ve kapsayıcı bir yapıyla kadınları destekleyici aksiyonlar alarak hareket ediyoruz.”
Kadın çalışanlara özel SheRun uygulaması globalde ses getirdi
Günel, adidas Türkiye inisiyatifi olan ve Emerging Markets bölgesindeki pek çok ülkede uygulamaya alınan SheRuns programından da bahsetti:
“SheRuns ile mağazadaki kadın çalışanlarımızın gelişim yolculuğuna katkı sağlayan önemli bir çalışmayı hayata geçirdik. 6 aylık bu gelişim yolculuğunda kadın çalışanlarımıza mağaza operasyonu, ekip yönetimi, analitik süreçler ve iletişim konularında birçok eğitim verdik. Her katılımcıya merkez ofisten bir kadın mentor atadık ve merkez ofis çalışanları ile mağaza çalışanları arasında kapsayıcılık açısından önemli bir köprü kurduk. Ayrıca bu süreç boyunca kendilerine destek olmaları için mağaza yöneticilerini koç olarak görevlendirdik. Katılımcılar, ekip yönetimi becerilerini sadece eğitim yoluyla değil, doğrudan mağaza içi canlı uygulama seanslarıyla geliştirme fırsatı buldular.
İlk jenerasyonda 12 katılımcıdan 5 kişi mağaza yöneticisi olarak atandı ve kadın yönetici oranımız 5 arttı. Şimdi ise ikinci jenarasyonda yeni bir grupla güçlenerek projeye devam ediyoruz. adidas Türkiye inisiyatifi olan proje, global anlamda büyük ses getirdi. 2021 yılında merkez ofis ve mağazalarda, toplamda 49,5 kadın istihdam oranı yakaladık. Bu konuda farkındalığı arttırmak adına özellikle mağazalardaki yöneticilerimize bilgilendirmeler yaptık. Ekibimizdeki potansiyelli kadın çalışan sayısını arttırmayı da hedefliyoruz.
Bu değerlendirmeyi bize çalışmalarımızın ve ilkelerimizin doğruluğunu göstermesi açısından da çok değerli buluyoruz. Kadın çalışanlarımızla birlikte tüm çalışma arkadaşlarımızın mutluluğunda çıtayı daha da yukarı çekmeye ve çalışan odağımızı korumaya devam edeceğiz.”
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.