DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21567670,26%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trendyol Süper Lig Lig Sıralaması

Trendyol Süper Lig Lig Sıralaması

ABONE OL
Şubat 26, 2024 08:54
Trendyol Süper Lig Lig Sıralaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trendyol Süper Lig Lig Sıralaması

Trendyol Süper Lig Lig Sıralaması ne durumda? 2024 yeni sezon puanlama durumları, averaj farkları ve ligin üstünde yer alan takımları belirlendi. 19. hafta maçları oynandı ve ligde Fenerbahçe en üstte yerleşti.

Son şampiyon Galatasaray ile yeni sezonda şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe’nin puan durumları aynı. 47 puana sahip olan her iki takım lig başladığı günden bu yana en üst sırada yer alıyor. Peki diğer takımların sıralaması nasıl merak ediyor musun?

Süper Ligin En İyi Puanı Kaç?

Türkiye süper lig özetleri puan durumu, hafta hafta oynanacak maçlara göre şekilleniyor. 18. hafta itibariyle ara sezona giren Türkiye Süper Ligi. 19 hafta maçlarını oynayarak yeni sezona başlamıştır. 2023 ve 2024 sezonunda Galatasaray ve Fenerbahçe liderlik sıralamasında yer alıyor. Tam olarak puan tablosu ilk 5 takımda şöyledir;

  • Fenerbahçe 47
  • Galatasaray 47
  • Trabzonspor 33
  • Beşiktaş 32
  • KayseriSpor 29

38 hafta boyunca devam edecek Trendyol Süper Liginde bu hafta sonu 20. hafta maçları oynanacak. Geriye kalan 18 hafta boyunca da ilk 4 veya 5 takım arasında liderlik mücadelesinin devam edeceği öngörülüyor.

Fenerbahçe bu sezon boyunca 49 gol atarak en çok gol atan takım olmuştur. Yine Galatasaray ikinci sırada onu takip ediyor. En çok gol atan futbolcu istatistiklerinde de yine Fenerbahçe ve Galatasaray ilk sıralarda yer almaktadır.

Şampiyonluk için devam eden Türkiye’nin en iyi 3 takımı puan tablosunda üst sıralara yerleşmek için mücadelelere devam ediyor. Ara dönem başladı ve 11 Ocak 2024 tarihi itibariyle ara transferlerle de resmi açılış yapılmaktadır.

Hangi takımlar, hangi futbolcuları gönderecek, hangi futbolcuları alacaklar? Bunlar tamamen merak konusu. Galatasaray’ın bu yıl da şampiyon olması halinde 5. yıldızı almasına sadece bir şampiyonluk kalıyor. Fenerbahçe içinse yıldız mücadelesi için performans arttırdığı yönünde düşünceler var.

Sezonun ilk başlarında uzun süreli yenilgisizlik serisine devam eden Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanı sıra Beşiktaş sezona kötü bir başlangıç yapmış fakat hala 4. sıradaki yerini korumaktadır.

Trendyol Süper Lig tarihi boyunca bugüne dek en yüksek başarıyı göstermiş takım Galatasaray olarak belirlenmiştir. Toplam 23 defa şampiyonluk yaşayan takımın ilk galibiyeti ise Fenerbahçe tarafından alınmıştır. 1959 senesinin ilk şampiyon olan Fenerbahçe, Galatasaray’dan sonra ikinci en iyi takım olarak Süper Lig tarihinde yer alıyor.

Üst üste başarılarıyla en çok gelişen takım yine Galatasaray’dır. Tam 3 defa üst üste şampiyon olmayı başarmış. Türkiye’nin en pahalı takımlarından biri olarak biliniyor. Süper Lig sıralamaları da genellikle daima ilk 5’te devam etmektedir. 2024 sezonunda sadece Beşiktaş’ın performansı biraz düşük görülmüş ve yönetimle, teknik direktörlerle alakalı durumlardan dolayı takım koordinasyonu sağlayamamıştır.

Ancak ligdeki puan durumu ve Trabzonspor’un başarılarıyla da yine listenin ilk sıralarında Türkiye’nin 4 büyükleri yer alıyor. Puan durumunun devam edecek periyotları ve yeni oynanacak maçlara göre güncellemeler anlık olarak TFF puan cetvelinde belirtiliyor. Ayrıca devam eden Euro 2024 turnuvası Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında devam ettiği performanslara maçlara göre de puan tabloları güncellenecektir.

Süper Ligin Puan Durumu Değişir mi?

Trendyol Süper Lig Lig Sıralaması tam listesi hem Türkiye Futbol Federasyonu hem de spor sayfaları üzerinden veriliyor. Genel olarak puan durumunda 20 farklı takımın geri kalan 15 takımından şöyle bahsedebiliriz;

  • sırada Rizespor 29 puana sahiptir.
  • Adana Demirspor, 28 puan ve Antalyaspor 28 puandadır.
  • sırada Kasımpaşa 26 puanla yer alıyor.
  • Ligin 10. sıradaki takımı ise 24 puanla Sivasspor.
  • Başakşehir 23 puan ve Alanyaspor 22 puan ile bu takımları takip ediyor.
  • Başkent takımı Ankaragücü, bu sene Süper Ligde 21 puanla 13. sırada yer alıyor.
  • Gaziantep 20 puan, Hatayspor 19 puan ve Konyaspor 18 puanda ligin az puan alan takımları arasında yer alıyor.

Süper lig kurallarına göre başarı gösteremeyen takımlarda bir sonraki sezonda küme düşüyor. Bu kapsamda sezonda yeterince puan alamayan ve yüksek performans gösteremeyen 4 takımında küme düşme riski bulunmaktadır.

Bein spor canlı izle linkleri üzerinden sen de daha önce oynanmış maçların özetlerini izleyebilir veya Türkiye Süper Ligi maçlarını naklen bağlantılarla görüntüleyebilirsin. 20 takımın her hafta oynanacak maçlarına dair programlar TFF sayfalarından maç yeri ve maç saati olarak ayrıntılı şekilde veriliyor.

Süper Ligde Kalabilen ve Kalamayanlar

Türkiye profesyonel spor takım ve futbolcuları Türkiye’de uygulanan 3 farklı ligde yer alabiliyor. Profesyonel lig olarak 1. lig uygulanmaktadır. Türkiye Süper Ligi bu sezon yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla Trendyol Süper Lig olarak bilinmektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararlar ve yıllardır uygulanan hususlara göre 20 farklı futbol takımı bulunuyor. 3. lig TFF 2. lig ve TFF 1. lig olarak 3 farklı ligde oynanan futbola göre futbolcularda üst seviyeye çıkabiliyorlar. Süper lige çıkmış fakat yeterince başarıyı gösterememiş takımlarda yıl boyunca performanslarından ötürü bir sonraki sene küme düşmesi yaşıyorlar.

23/ 24 sezonunda küme düşmesi riski yaşayan 4 farklı takım bulunuyor. Puan durumları ve liste sıralamaları şöyledir;

  • Samsunspor 18 puan ile 17. sırada yer alıyor.
  • Karagümrük Sporun ise 17 puanı bulunuyor ve 18. sırada yer alıyor.
  • Pendikspor 19. sırada yer alan 15 puanla en başarısız takımlardan biridir.
  • İstanbul Spor 5 puan elde eden ligin en kötü takımı olarak 20. sırada yer alıyor.

Sezon boyunca attığı gollerle de gol krallığı yarışında devam eden futbolcular arasında Fenerbahçe, Galatasaray ve Kayserispor bulunuyor. M Thiam Kayserisporlu bir futbolcu olarak gol krallığı yarışında üçüncü sırada yer alıyor. 19 hafta boyunca toplam 11 gol atan futbolcu Ediz Dzeko ve Icardi sonrasında performansıyla beğeni kazanan futbolculardan biridir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.